Thursday, May 29, 2014

ၾကက္ဥ စားမယ္ ဆိုရင္

ၾကက္ဥ စားမယ္ ဆိုရင္ ၾကက္ဥ မ်ားဟာ ထူးျခား ေသာ အာဟာရ ဓာတ္မ်ား ႏွင့္ သိပ္သည္း ျပည့္ဝလ်က္ ရွိသည့္ စားစရာတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ဥထဲမွာ အသား ဓာတ္ ေကာင္းေကာင္း ပါဝင္တယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္ရန္ လြယ္ကူ တယ္။ ေဈးလည္း သက္သာတယ္။ ၾကက္ဥအႏွစ္ (Yolk) ထဲမွာ အဆီေတြ ပါဝင္ေနတာ မွန္ပါတယ္။
အဲဒါေၾကာင့္ သင့္အေနနဲ႔ ၾကက္ဥအကာေတြကိုသာ စားရမယ္လို႔ အဓိပၸာယ္ ဆိုလိုျခင္း မဟုတ္ပါ။ အဆီအမ်ိဳးအစားေတြ အားလံုး ပါဝင္သည့္နည္းတူ ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္ဥတစ္ဥလံုး၏ အသားဓာတ္ ၃ ပံု ၂ ပံုလည္း ပါဝင္ေနတာ ျဖစ္ပါ တယ္။ ဒါ့အျပင္ ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲမွာ ပဲ ဗီတာမင္မ်ား၊ သတၲဳဓာတ္မ်ားႏွင့္ Antioxidants မ်ား ပါဝင္ေန တာျဖစ္ပါတယ္။ ကယ္လ္စီယမ္၊ သံဓာတ္၊ သြပ္ဓာတ္၊ ေဖာလိတ္၊ ဗီတာမင္ A၊ ဗီတာမင္ E တို႔ ပါဝင္ ပါတယ္။

ၾကက္ဥ အကာထဲမွာေတာ့ ဗီတာမင္ B ပမာဏအနည္းငယ္မွ်သာ ပါဝင္ၿပီး ပိုတက္စီယမ္၊ ၾကက္ဥ တစ္ဥလံုးမွာပါဝင္တဲ့ အသား ဓာတ္၏ ၃ ပံု ၁ ပံုသာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ၾကက္ဥစားမယ္ဆိုရင္အႏွစ္ေရာအကာပါ တစ္ဥလံုးကိုပဲစားလိုက္ပါ။ ေကာင္းျခင္း အျဖာျဖာေတြအားလံုး တစ္ခါတည္းနဲ႔ ရရွိသြားပါလိမ့္မယ္။ 
By Health Digest 

No comments:

Post a Comment