အခုတေလာ ပုစြန္ေတြ စားရင္း ယားယံလာတဲ့ကိစၥေတြေနရာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ
ျဖစ္ေနျပီး၊ ကိုယ္ ကိုယ္တိုင္လည္း တစ္ခါမွ ပုစြန္ စားလို့ မယားဘူး။
အခုမွယားေနတာကေတာ့ တစ္ခုခုမွားေနျပီလို့ ယူဆကာ စံုစမ္း ျကည့္မိပါတယ္။
ရန္ကုန္ျမို့၊သာေကတ ျမို့နယ္မွာေနတဲ့ အိမ္ပိုင္ရွင္အဖြား ကလည္း သူ့အေနနဲ့
ပုစြန္စားတာ တစ္ခါမွမယားဖူးပါဘူး။
အခုမွ ယားလာတယ္။ အဲဒါဘာလို့လဲလို့ ေမးျကည့္ေတာ့ အခုတေလာတရုတ္ျပည္ကိုပို့ေနတဲ့ ပုစြန္ေတြ ပို့လို့မရေတာ့တာေျကာင့္ ေဈးကြက္မွာပံုေနပါျပီ။ ဒါေျကာင့္ ေရာင္းမရတဲ့ ပုစြန္ေတြကို ေခါင္းျဖတ္ျပီး ဆပ္ျပာမႈန့္နဲ့ ျဖူးေပးလိုက္တယ္။
ဒီလို ဆပ္ျပာမႈန့္နဲ့ ပုစြန္ ေတြေပၚျဖူးလိုက္ေတာ့ သံုးေလးရက္ ေလာက္ ပုစြန္နဂိုအေရာင္မေျပာင္း ပါဘူး။ ေနာက္ျပီး ပုပ္သိုးျခင္းလည္း မရိွပါဘူး။ အဲဒီပုစြန္ေတြကို ခ်က္စား ခါနီးက်ေတာ့ ေရေဆးလိုက္ရင္ ဆပ္ ျပာမႈန့္ေတြထြက္လာမယ္။ အဲဒီထြက္ လာတဲ့ဆပ္ျပာမႈန့္ရည္ကို ေျပာင္ေအာင္ ေဆးေျကာမႈမလုပ္ဘဲ ဟင္းခ်က္ ျပီး စားရင္ေတာ့ ပုစြန္ကထြက္လာတဲ့ နဂိုယားယံေစတဲ့ ဓာတ္နဲ့ဆပ္ျပာ မႈန့္ဓာတ္တို့ ေပါင္းမိသြားျပီး လူကို ဒုကၡျဖစ္ေစတဲ့ ယားယံတဲ့ ဗူူနမါန် ေတြထြက္လာျပီး လူ့ရဲ့ေသြးကို ဒုကၡ ေပးတာပါပဲဟု ဆရာဝန္တစ္ဦးက ေျပာျပသည္။
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ေတာင္ျပံုးပဲြသြားတုန္း ပုစြန္တုပ္ျကီး ၃ေကာင္ ၁၈ဝဝနဲ့တန္လို့ ဝယ္စားတာ တစ္ညလံုးအိပ္မရဘဲ ဝမ္းေတြသြားဗိုက္ ေတြေအာက္ျဖစ္ခဲ့တယ္ဟုသိရသည္။
copy from http://myanmarnewsweek.com
No comments:
Post a Comment