Monday, July 7, 2014

အရက္နာက်ျခင္းႏွင့္ပတ္သက္၍ သိထားရမည့္ အခ်က္အလက္မ်ား

အရက္ကို ခႏၶာကိုယ္က လက္ခံႏုိင္ေသာ ပမာဏထက္လြန္ကဲစြာေသာက္သံုးၿပီး ေနာက္ေန႔နံနက္တြင္ ေခါင္းကိုက္ျခင္းႏွင့္ မူးေ၀ေအာ့အန္ျခင္းတုိ႔ခံစားရသည့္ အရက္နာက်ျခင္းႏွင့္ပတ္သက္၍ သိထားရမည့္အခ်က္အလက္မ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါသည္။

မ်ိဳး႐ိုးလုိက္ျခင္း
လူအမ်ား၏ခႏၶာကိုယ္သည္ ၎တို႔၏ မ်ိဳး႐ိုးဗီဇအလိုက္ အရက္လက္ခံႏုိင္မႈပမာဏကြာျခားေၾကာင္း ေလ့လာမႈမ်ားကေဖာ္ျပသည္။ ခႏၶာကိုယ္အဆိပ္အေတာက္ျဖစ္ေစေသာအရက္ကို ေျခဖ်က္ႏိုင္သည့္ အင္ဇိုင္းထုတ္လုပ္မႈမွာ မ်ိဳး႐ိုးဗီဇကိုလိုက္၍ လူတစ္ဦးႏွင့္တစ္ဦး မတူညီသျဖင့္ အရက္လက္ခံႏုိင္မႈပမာဏမွာလည္း ကြာျခားသည္ဟု ကြၽမ္းက်င္သူမ်ားက ေျပာသည္။

ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းက ပိုဆိုးေစႏုိင္
ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ က်န္းမာေရးဆုိးရြားေစႏုိင္ေၾကာင္း သင္သတိျပဳမိေပမည္။ သို႔ေသာ္ အရက္ႏွင့္ေဆးလိပ္ေပါင္းေသာက္ပါက ပို၍ဆုိးက်ိဳးျဖစ္ေစႏုိင္သည္။ ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ သင့္ကို အရက္ပိုေသာက္မိေစၿပီးေနာက္တစ္ေန႔နံနက္အရက္နာက်ျခင္းကိုလည္း ပိုမိုျပင္းထန္ေစေၾကာင္းသိရသည္။ ေဆးလိပ္တြင္ပါဝင္ေသာ ဓာတုပစၥည္းမ်ားက အရက္၏ဆိုးက်ိဳးကိုျပင္းထန္ေစသည္။
အခ်ိဳ႕ေသာပုဂၢိဳလ္မ်ားမွာ နံနက္ပိုင္း အရက္နာက်ျခင္းကိုေျဖေလွ်ာ့ေစရန္ အရက္ထပ္ေသာက္ေလ့ရွိသည္။ သို႔ေသာ္ အမွန္တကယ္မွာ ယင္းအျပဳအမူေၾကာင့္ ေသြးထဲအရက္ပါဝင္မႈပိုမ်ားေစၿပီး ေနာက္ဆက္တြဲထိခိုက္မႈကို ပိုမိုဆိုးရြားေစသည္။
ပ႐ိုတိန္းပါဝင္မႈမ်ားေသာစားစရာ (အျမည္းမ်ား)
ၾကက္ဥ၊ အသား၊ အခြံမာသီးႏွင့္ ခ်ိစ္တို႔ကဲ့သို႔ အစာအိမ္ကိုအလုပ္႐ႈပ္ေစေသာ ပ႐ိုတိန္းႂကြယ္ဝစြာပါဝင္သည့္ စားစရာမ်ားမွာအစာေျခဖ်က္ရန္ ၾကာျမင့္ႏုိင္ၿပီး အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္းအဖြင့္အပိတ္ပြင့္ခ်ိန္ကိုၾကန္႔ၾကာေစသည္။ ယင္းအတြက္ေၾကာင့္ အူသိမ္အူမႊြားမ်ားဆီသုိ႔ အစာပို႔ေဆာင္ျခင္းကို အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္ေစသည္။ အူသိမ္အူမႊားမ်ားမွာ ေသြးထဲသို႔ေရာက္ရွိမည့္ အရက္ပမာဏအမ်ားစုကို စုပ္ယူရာေနရာျဖစ္ေၾကာင္း ဆရာဝန္မ်ားက ေျပာသည္။
ဦးေႏွာက္ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္ျခင္း
ခႏၶာကိုယ္ထဲရွိ ေရဓာတ္ကိုကာကြယ္ေပးေသာ ဟိုမုန္းတစ္မ်ိဳးကို အရက္က ထိခိိုက္ေလ်ာ့ပါးေစသည္။ ယင္းဟိုမုန္းမ်ားေလ်ာ့ပါးသြားၿပီး ေရဓာတ္အမ်ားစုမွာလည္း ဆီးႏွင့္အတူပါသြားသျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္၏ ေရဓာတ္ပမာဏကိုေလ်ာ့က်သြားေစသည္။ အရက္အလြန္အကြၽံေသာက္သံုးစဥ္ သင့္ခႏၶာကိုယ္မွ ဆံုး႐ႈံးသြားေသာအရည္ပမာဏမွာ သင္ေသာက္သံုးေသာ အရည္ပမာဏထက္ ပိုမ်ားသည္။ ဦးေႏွာက္တြင္ ေရပမာဏမ်ား ဆံုး႐ႈံးသြားသျဖင့္ ဦးေႏွာက္က်ံဳ႕သြားေသာေၾကာင့္ ေခါင္းကိုက္ရျခင္းျဖစ္သည္။
အျမႇဳပ္ထေသာ ေသာက္စရာမ်ားကိုေရွာင္ပါ
ဘီယာ(သို႔မဟုတ္)ရွန္ပိန္ေသာက္ရန္ စိတ္ကူးမိပါက ယင္းတို႔တြင္ ပါဝင္ေသာ ပလံုစီေနသည့္အရာမ်ားက အရက္နာက်ျခင္းကို ျပင္းထန္ေစေၾကာင္း အမွတ္ရပါ။ ဘီယာ (သို႔မဟုတ္)ရွန္ပိန္တုိ႔ကဲ့သို႔ ဂက္စ္ ပါဝင္ေသာ ေသာက္စရာမ်ားေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ အစာအိမ္မွ အူမ်ားသို႔ အဖြင့္အပိတ္ကို ပြင့္သြားေစသည္။ ယင္းအတြက္ေၾကာင့္ အစာအိမ္ထဲမွ အရည္မ်ားအူသိမ္အူမႊားမ်ားထဲသို႔ လ်င္ျမန္စြာေရာက္ရွိသြားေစၿပီး ထိုမွတစ္ဆင့္ ေသြးေၾကာမ်ားထဲသို႔ လ်င္ျမန္စြာေရာက္သြားေစသည္။ ေသြးထဲတြင္ အရက္ပါဝင္မႈမ်ားျခင္းေၾကာင့္ နံနက္ပိုင္းအရက္နာက်ျခင္းကို ျပင္းထန္ေစသည္။
ကိုယ္လက္ေဖာေရာင္ျခင္း
အရက္နာက်ျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္ရသည့္ ႐ႈပ္ေထြးမႈမ်ားတြင္ ကိုယ္လက္ေဖာေရာင္ျခင္းပါဝင္သည္။ အရက္သည္အသည္း ေရာင္ရမ္းေစေသာ ေမာ္လီက်ဴးမ်ား ထုတ္လႊတ္ေစသည္။ ယင္းေမာ္လီက်ဴးမ်ား ေသြးေၾကာထဲသို႔ေရာက္သြားၿပီး နာက်င္ကိုက္ခဲမႈျဖစ္ေပၚေစသည္။
ေပ်ာက္ေစေသာေဆးမရွိ
အရက္၏ဆိုးက်ိဳးမ်ားေပ်ာက္ေစသည္ဟု မည္သို႔ပင္ေၾကာ္ျငာေနၾကပါေစ အရက္ေၾကာင့္ သင့္ခႏၶာကိုယ္ကို ဆုိးရြားေစျခင္းမ်ားအားလံုး ေပ်ာက္ေစေသာေဆးမရွိေၾကာင္း ဆရာဝန္မ်ားက ေျပာသည္။   
 —Ref: Internet



Copy from http://www.7daydaily.com/story/15174#.U7oy3_IuGDQ

No comments:

Post a Comment